Co-op Debates: Πέντε Σημεία για την Ανοικτή Συνεργασία

ΑΜΕΣΗ ANOIKTH ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΚΕΦΑΛΗ, ΑΤΑΞΙΚΗ, ΑΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗ

ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΙΣΑΞΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΙΚΗ

Επεξηγήσεις

Σ1Ζητήματα, ερωτήματα, προκλήσεις και ανάγκες που απασχολούν την Ανοικτή Συνεργασία θα εκφράζονται, αναλύονται και θα απαντιούνται μέσω ΑΜΕΣΗΣ (σε πραγματικό χρόνο) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ (με χρήση διαδικτυακών πλατφόρμων) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες “Ανοικτής Πηγής” (Open Source), δηλαδή ηλεκτρονικών προγραμμάτων που διατίθενται στον χρήστη δωρεάν, αντί ηλεκτρονικών προγραμμάτων επί πληρωμής. Σημειώνεται ότι τα ηλεκτρονικά μέσα θα χρησιμοποιούνται σαν μέσο διευκόλυνσης της επικοινωνίας και δεν αντικαθιστούν την παραδοσιακή προσωπική επαφή.

Σ2 – Όλα τα άτομα που απαρτίζουν το σύνολο της Ανοικτής Συνεργασίας αντιμετωπίζονται ισάξια. Κανένα άτομο δεν υπερισχύει με κανένα τρόπο έναντι κάποιου άλλου. Δεν υπάρχουν ηγέτες και αρχηγοί.

Σ3 – Όλα τα άτομα που απαρτίζουν το σύνολο της Ανοικτής Συνεργασίας συμμετέχουν ισάξια και έχουν ισομερή ευθύνη στην σωστή λειτουργία της Συνεργασίας. Κάθε άτομο συμβάλει σύμφωνα με τις δικές του δυνατότητες , τρόπο και γνώσεις.

Σ4 – Ότι παράγεται, παράγεται από όλους και μοιράζεται σε όλους. Ότι κατασκευάζεται, κατασκευάζεται από όλους και ανήκει σε όλους. ‘Ότι καταναλώνεται, καταναλώνεται από όλους.

Σ5 – Η Ανοικτή Συνεργασία λειτουργεί βάση των σύγχρονων τεχνολογικών, επιστημονικών, ιατρικών και ψυχολογικών ανακαλύψεων και αληθειών, όπου άφορα πρακτικά ζητήματα (υποδομές, κατασκευές, υγεία). Τα άτομα που απαρτίζουν το σύνολο της Ανοικτής Συνεργασίας λειτουργούν αναμεταξύ τους με συμπάθεια, κατανόηση, ενσυναίσθηση και αλληλοβοήθεια για όποιο πνευματικό και ψυχολογικό θέμα τα απασχολει.

One thought on “Co-op Debates: Πέντε Σημεία για την Ανοικτή Συνεργασία

  1. Σ.1: +τεχνολογική +πνευματική, βασικά ενσωμάτωση των εννοιών του 5 στο 1 σαν ανοιχτά αγαθά
    Σ.2: ισάξια διαφορετικότητα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *